Uitvaartfotografie kan een troost bieden tijdens de verwerking van een overledene

Steeds vaker wordt er tijdens een uitvaart gebruik gemaakt van uitvaartfotografie. Zo kan men later een hoop troost en steun halen uit de foto’s. Op het moment van een sterfgeval komt er voor de nabestaanden een hoop op hen af. De nabestaanden komen tevens in een emotionele achtbaan terecht.

De dag van de uitvaart beleven zij dan ook in de meeste gevallen in een roes. Pas hierna komt de rouwverwerking. Dit is met name bij kinderen het geval, zij stellen een rouwverwerking vaak uit. Dankzij de waardevolle foto’s kunt u bijvoorbeeld in een album kijken om de laatste momenten nog te kunnen herbeleven, of u kunt misschien het album laten zien aan de mensen die tijdens de uitvaart niet aanwezig konden zijn. Dan zal dit een grote bijdrage kunnen leveren aan de steun en begrip die zij op dat moment ook nodig hebben.

Wat kun u doen?

Om gebruik van uitvaartfotografie te maken kunt u (of de uitvaartverzorger) het beste contact opnemen om een afspraak te maken. Tijdens de afspraak zal worden besproken welke momenten er vast moeten worden gelegd. Denk hierbij aan een laatste hand op de kist, iemand die spreekt, iemand die huilt of juist net even even glimlach heeft. Het fotograferen van de rouwstoet is voor veel nabestaanden ook een belangrijk moment.

Op de dag van de uitvaart zal ik op professionele wijze en op een discrete manier fotograferen. Heeft u een vraag? Of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op via het telefoonnummer dat op de website staat. Of laat uw gegevens achter op de contactpagina.

   Contact    Portfolio